Self-Love

Self-love eller självkärlek som det blir på svenska är ett begrepp som står för så många viktiga värden som att bry sig om och ta hand om sig själv och sitt välmående, respektera sin kropp och ta ansvar för sitt liv, att möta sig själv med compassion och att våga vara sårbar och uttrycka och älska den man är fullt ut. Det är inte själviskt att vilja ta hand om sig själv och börja en resa för att lära känna sig själv. Inte bara de sidor vi tycker om, utan även när vi befinner oss på de platser eller i de beteenden vi tycker mindre om.

Att praktisera self-love är ett sätt att förändra ofta omedvetna föreställningar som håller oss tillbaka från att leva våra liv som oss själva precis som de vi är. Många av oss styrs av perfektionism som inte ger oss utrymme till att få vara oss själva, vi lever med masker och en illusion om att vi måste vara på ett speciellt sätt. Relationen vi har till oss själva är det vi uttrycker inifrån och och också vad som speglas tillbaka till oss. Vi visar andra hur vi vill bli behandlade genom hur vi behandlar oss själva, och det som är fantastiskt är att vi själva har kraften att skifta vad vi upplever genom att medvetet börja titta inåt.

Wholehearted living

Vi kan inte ge fullt ut av något som vi själva inte har och vi har hört det förut, för att leva fullt ut och kunna älska någon annan behöver vi älska oss själva fullt ut. Det är rätt logiskt när man tänker på det – det är svårt att kunna ge kärlek, compassion och kindness till andra om vi inte kan ge det innerligt till oss själva. För att kunna leva sitt liv wholeheartedly behöver vi påbörja en resa där vi tar hand om oss, och ärligt blickar inåt för att titta på hur vi egentligen ser på oss själva och vårt eget värde utan att värdera.

Resan till ett ökat medvetande och en bättre förståelse för sig själv är en livslång resa som börjar med att vi själva verkligen känner att vi är värda kärlek och samhörighet.  Att göra den här resan utan filter är ett sätt att börja acceptera och älska oss  själva på djupet oavsett vad vi gör, vad vi åstadkommer eller vilken status vi anser oss ha i världen. Hur skulle det kännas att bara kunna släppa taget om all negativ självkritik för att istället innerligt känna att du är helt underbart operfekt perfekt precis som du är?

 

TELL ME MORE